查看: 40669|回復: 118
打印 上一主題 下一主題
收起左側

重讀既朋友,你地打算幾時開始溫書?

我而家開始左溫英文啦,其他科就未溫。唔知大家幾時溫呢?

評分

參與人數 1樂點 +40 +40 收起 理由
adamsteve + 40 + 40 引起討論

查看全部評分

回復

我都重讀-.-12分 full cert..試過搵學校/.\....無我既科.....只好重讀....傷心死...原校收哂12-13分既人..都唔收我...操行b+ /b+    只怪我唔識D 負責中六既老C.....算..原校repeat

已家溫緊..由歷史開始(就到西方史)....溫哂d易玲分既科既(中史 地理 )....再搞中英math   一路奧運..一路溫....本身想去圖書館...(已家無咩人 唔洗排隊) ..但次次都無心機去..應該 係無左個種考試壓迫感....仲有8-9個月..先會考...[[tk_16]] [[tk_16]]   但都要在家中努力...遲d一定要去番自修室 [[tk_15]] [[tk_15]]

唉!.......只怪我之前唔夠努力..>3<.....

評分

參與人數 1樂點 +5 +5 收起 理由
adamsteve + 5 + 5 繼續努力

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 chiu.poon 於 13-8-2008 23:12 發表
我而家開始左溫英文啦,其他科就未溫。唔知大家幾時溫呢?

大約8成重讀既人有一個明顯既特徵
就係開頭好有雄心壯志
但一經時間飛逝
好快就hea
覺得辛苦
冇哂心機
同上年模樣差不多

以上唔係用黎踩你地既決心
只不過提醒你地
努力D

小弟在此祝福你們下年成績突飛猛進

評分

參與人數 1樂點 +5 +5 收起 理由
adamsteve + 5 + 5 非常之好GE提醒

查看全部評分

回復 支持 反對

係啊
重讀真係要比一般讀書下更多苦工
因為自己已經面對過一次ce
一個唔小心
可能又會開始懶
到時只不過係浪費一年時間
我得13分
原本打算搵唔到學校就重讀
好彩最後搵到間加埋中英文讀4科既
雖然唔太理想
我諗住遲d都要問下可唔可以自修1科
回復 支持 反對

而家
回復 支持 反對

係..........我都明白..
9成人話我會hea.../ 最多升幾分
唉!!..
只好堅持再堅持[[tk_06]] [[tk_06]]
回復 支持 反對

各位加油努力!!!下年一定要考得更好
回復 支持 反對

應該...加油都無用
係要堅持再堅持...再堅持[[tk_06]] [[tk_06]] [[tk_06]]

d fd...走左2個..升左2個-.- 無哂d gd fd -.-".....唉!

因此,...更要堅持...博佢地中7 repeat 哈哈哈~[[tk_18]] [[tk_18]]
回復 支持 反對

最重要係自己成績係點,有冇fd陪都係其次啦
回復 支持 反對

原帖由 chiu.poon 於 14-8-2008 14:33 發表
最重要係自己成績係點,有冇fd陪都係其次啦

如果你係08CE個屆講先差唔多
回復 支持 反對